Qui som?

Som l' Erik i la Fatima, dos estudiants que estan fent l'últim any del grau superior de DAM (desenvolupament d'aplicacions multiplataforma) en l'Institut Joan d'Àustria. Tenim moltes ganes de continuar aprenent i estem sempre oberts a nous reptes. Durant aquest projecte hem après a utilitzar eines molt importants com Android Studio, Firebase, Figma, Trello, GitHub, entre altres. A part de llibreries com Glide, android YouTube player, blurry effect i moltes més.

Com s'ha format el grup Cat Renat?

Tot va començar amb la idea d'un dels integrants de voler participar en el concurs de Wapps. Proposant-ho al grup d'amics de classe vam acabar formant un grup de quatre persones. Tots molt entusiasmats al principi i amb moltes ganes, però a mesura que anava avançant l'aplicació i anava passant el temps tot es feia més gran i complicat i clarament el projecte requeria moltes hores de treball. Al final dos dels integrants van decidir deixar-ho per raons com falta de temps i molt de treball a part de poca motivació per seguir amb el projecte.

alternative

L'inici ·

16/10/2021

Vam començar aquest projecte amb molta motivació i ganes fa quatre mesos aproximadament. Hem tingut dubtes pel camí de si arribaríem a portar-ho a terme com originalment estava planejat. Durant el procés no sempre hem tingut la idea clara i hem dubtat de si tindríem els recursos suficients o no.

La idea ·

23/10/2021

Es va realitzar una pluja d'idees sobre el que voldríem crear i presentar. N'hi va haver moltes de desbaratades al principi i moltes van acabar descartades, però totes tenien un concepte en comú, volíem ajudar a difondre l'ús del català. Després de dies i dies de reflexió vam acabar decidint-nos per fer una aplicació sobre diferents categories d'entreteniment. Una categoria dedicada a la música, un altre a audiovisuals, un altre als jocs i l'última als llibres, per a tota mena de gent i per a diferents gustos.

El disseny ·

14/11/2021

Un cop decidit el concepte de l'app vam fer el disseny d'aquesta en Figma. Un disseny clarament ambiciós i amb moltes característiques malgrat del nostre poc coneixement en aquell moment sobre Android Studio, però no hem posat límits a la nostra imaginació i al final hem pogut fer realitat el que teníem originalment planejat. Hem anat canviant certes idees o donant forma a certes seccions de l'app a mesura que anàvem avançant, però he de dir que hem fet el nostre màxim esforç amb el coneixement actual. No tinc dubte de que d'aquí a un temps podrem crear més i millor en menys temps.

El temps invertit ·

4 mesos

Hem invertit moltes hores veient diferents tutorials, trencant el cap contra parets per trobar solucions, buscant dependències que ens ajudessin, aprenent sobre les classes de l'Android Studio, i també a utilitzar Firebase per poder gestionar totes les dades de l'aplicació de la manera més dinàmica possible. Volíem poder implementar apis, però amb el contingut en català limitat i amb tantes seccions ho veiem difícil.

Obstacles ·

4 mesos

Llavors davant d'aquest obstacle vam optar per simular la nostra pròpia API mitjançant Firebase, pujar les dades manualment i que l'app accedís a aquesta base de dades. Vam considerar que era la millor opció per no tenir les dades estàtiques i poder guardar cada usuari de l'aplicació en algun lloc amb les seves credencials, informació i preferits de cada secció.

El resultat final ·

03/03/2022

L'ambició de l'app ens ha portat a dedicar gairebé tot el temps disponible per aquesta des de novembre, reduint així les hores per a la web tot i que també s'hi ha ficat molt d'esforç. Fent totes les maquetes de mòbil per ensenyar l'aplicació, fent les captures, les edicions per les imatges, les animacions, la informació de cada secció. Hem fet tot amb molt d'afecte i esperem que els usuaris puguin gaudir igual que nosaltres durant el procés de creació.

Com ens hem organitzat?

Des d'un principi hem volgut organitzar-nos de la manera més eficaç i ordenada possible. Hem fet ús d'eines com Trello i GitHub. Per cada tasca hem creat targetes al Trello (un programari per poder organitzar-se i administrar projectes) amb el codi identificatiu i la branca corresponent al GitHub (un servei d'allotjament de repositoris per poder compartir i guardar treballs). Ens hem anat dividint les tasques a mesura que avançàvem, revisant les branques i el treball dels companys un cop finalitzades, ajuntant tot a poc a poc com peces d'un trencaclosques.

alternative
1

Tasques fetes

1

Commits

1

Dies dedicats

1

Softwares usats

Ha sigut un plaer fer aquest projecte amb l'ajuda dels companys del grup. Encara que alguns ho hagin deixat pel camí tot ha sigut un aprenentatge i ens ho hem passat bé. El nostre objectiu era poder fer una aplicació per poder impulsar l'ús de la llengua catalana, però d'una manera més divertida. Raó per la qual han sigut incorporades cançons, imatges, tràilers, enllaços i hem fet tot amb molta il·lusió i investigant molta estona.

Enrere